Helsinki MATKA turismimess – En Garde!

MATKA Nordic turismimess – En Garde!

Käisime Jaavaga Soome turismimessil: Matka Nordic Travel Fair. Ja tunne – väsinud, jaladEAS väljapanek Matka Nordic Travel Fair 2015 by Els Bobkov valutavad, suu vahutab, kuid üdini rahul ja õnnelikud. Kogemus missugune! Ratastoolis huvilisi vuras ringi nagu metsas tekib seeni peale vihma. Ja kõik selle nimel, et leida selle hooaja reisideks uusi ning põnevaid sihtkohti. Ja miks mitte ei võiks üks neist olla meie oma armas Eesti?!

Reisihuvilised Matka Nordic Travel Fair 2015 by Els Bobkov

Seega tegime meiegi oma pakkumisi ja rahuldasime uudishimulike isusid. Infokeskused, reisikorraldajad, spaad, bussifirmad, kliendid, kliendid, kliendid. Et mitte jätta teisi vesise suuga pealt vaatama, jagame Sinuga oma mõtteid ning kogemusi.

Jaava ning Elsu uudsed seiklused

Meie seiklused hakkasid hommiku hämaruses reipal sammul Helsinki Messukeskus ´e ukse poole teed tehes. Rahvamass, mis sinna suundus, tundus olevat lõputu. Tekkis tunne, justkui oleks tegu Eesti Energia infotelefoniga 2008nda aasta lumetormi ajal. Sel päeval infotelefonis töötades sain aru, mis tähendab töö ilma hingetõmbe pausita. Korraks tekkis sama tunne „sooviks sõõmu õhku, palun“ ka Messikeskuses. Sisenedes toimumispaika, ei muutunud turismimess küll otseselt vähem rahvastatud kohaks, kuid nii põnevaks, et Accessible Baltics esindamas Matka Nordic Travel Fair 2015 by Els Bobkovunustasin täielikult põhjamaalasele iseloomuliku „isikliku ruumi“ vajaduse. Nii palju pinda, nii palju pakkujaid, nii meeletult palju huvilisi. Noh, aeg siis pihta hakata.

„Rahune, hinga sügavalt sisse, pea püsti ning tegutse. Ja muidugi, naeratus viib kaugele.“

Mõnus ootusärevus rinnus, Jaavaga sõjaplaan peetud, ettevõtted kaardistatud ja omamoodi partisanirünnak alaku. Jaava tegeleb eraklientidega ja mina firmadega. Reisiettevõtjad ja kliendid, En Garde! Rahvamassidesse sukeldudes leidsin infot, mis niisama otsides oleks võtnud kuid aega. Ettepanekud, huvilised koostööks, firmad vajaminevate teenuste jaoks, parimad spaad, jne – kõik vajaliku leidsin üles.

Jaava tervistavad jooksutunnid klientidega andsid väärilise tulemuse nii meile kui ka klientidele. Lõbusalt vilksatas Jaaval mõte, et milline ebavõrdsus – minul ju pole nii kiired jalad kui elektriratastooli tuksuv süda võimaldab. Kuid näe! Sai trennipileti pealt kokku hoitud. Aga huvitatud pilk klientide silmis ja kott kergendatud paberkandjatest, andis palju tegutsemistahet edasiseks.Matka kaart peale Matka Nordic Travel Fair 2015 by Els Bobkov

Aga üks asi, õigemini härrasmees välkkiires toolis, jäi meid mõlemaid kummitama. Miks? Kuigi Jaavagi tankis end vahepeal pasta, salati, võileibade, kohukese, pirni, mahlade, vee, kohvi ja veel palju muuga, ei jõudnud enam talle järgi. Ka mina proovisin, kuid kukkusin edukalt läbi. Iga kord nägime teda kauguses, kuid hakates talle lähenema, oli ta kadunud. Aga pead me norgu ei lase, olgugi, kui selleks kulub aastaid. Järgmise korrani, meie ükssarv …

Mõeldes nüüd sellele, kui hästi turismimess läks, siis on mul siiralt hea meel, et Jaava meiega kaasas oli. Ta tegi suurepärase töö ja usun, et nii mõnigi linnuke võib meie reisiteri nautima tulla…